Als groenliefhebber weet je waarschijnlijk goed waar je op moet letten bij de aanschaf van planten. Maar als je pas net hebt ontdekt dat de flora je aantrekt, is dat Fingerspitzengefühl nog niet helemaal aanwezig. Hier moet je op letten als je kamerplanten gaat kopen.

De conditie
Ziet de plant er op het eerste gezicht niet zo levendig uit? Vertrouw dan op je eigen gevoel, want vaak is ie dan niet in optimale conditie. Met name bladeren vertellen veel over de gezondheid van planten, dus inspecteer die in ieder geval grondig. Hangen ze slap? Hebben ze last van verkleuringen? Is de plant mooi vol? Of heeft ie last gehad van bladval? De eerste indruk is het belangrijkst.

Beestenboel
Nu is het belangrijk om iets grondiger naar de plant te kijken. Letterlijk grondiger, want de potgrond moet je goed bestuderen. Misschien zie je wel beestjes krioelen. En die wil je er liever niet bij hebben. Klop een paar keer – niet té wild – tegen de pot om te zien of er iets vrijkomt. Controleer ook goed op en tussen de bladeren of daar insecten lopen of misschien wel schimmels zitten. Spot je beestjes? Laat de kamerplant dan liever staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.