Veel zon in de tuin? Voor de een is het een zegen, voor de ander een plaag. Want sommige bloemen en planten leggen binnen no-time het loodje in het felle licht. Welke bloemen wél overleven in de volle zon? Wij zetten de vijf mooiste bloeiende planten in de volle zon voor je op een rij.

Afrikaanse lelie
De Afrikaanse lelie, ook bekend als Agapanthus, is een prachtig bloemetje voor in de tuin. Je vindt ze veelal in paarse, blauwe of witte tinten en ze kunnen tot wel een meter hoog worden. Veel verzorging hebben ze niet nodig, op voldoende water na. De Afrikaanse lelie doet het ook prima in een pot, dus op een balkon of terras zal-ie het prima uithouden.

Kattenkruid
Schattige paarse bloemetjes zul je in overvloed vinden als je kattenkruid in de volle zon plant. Daar groeit-ie namelijk het best. Daarnaast kan kattenkruid goed tegen warmte en droogte, al zul je hem niet compleet moeten laten uitdrogen. Daarnaast heeft de plant niets voor niets de naam ‘kattenkruid’: poezenbeesten zijn er dol op. Naast katten trekt de plant ook bijen en vlinders aan. Gezellige boel dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.